Zuid-Afrika: uitbundige natuurpracht – 22 dagen

afreisdata & prijzen

 • 24 september 2018 – € 4.292 – singletoeslag: € 5.002
 • 1 oktober 2018 – € 4.292 – singletoeslag: € 5.002
 • 15 oktober 2018 – € 4.292 – singletoeslag: € 5.002
 • 22 oktober 2018 – € 4.292 – singletoeslag: € 5.002
 • 29 oktober 2018 – € 4.292 – singletoeslag: € 5.002
 • 5 november 2018 – € 4.294 – singletoeslag: € 5.205
 • 4 februari 2019 – € 4.294 – singletoeslag: € 5.205
 • 25 februari 2019 – € 4.294 – singletoeslag: € 5.205

met ondermeer

 • game drives in het Kruger National Park en het Nambiti Game Reserve
 • maak kennis met de ongerepte wildernis van het Royal Natal National Park
 • ontdek de desolate Karoowoestijn
 • verblijf in een privé wildreservaat en authentieke karakterhotels

begeleiding

Lokaal Nederlandstalig begeleid 

 

 

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – JOHANNESBURG 

Vertrek naar Johannesburg.

Dag 2: JOHANNESBURG – PRETORIA  A

Bij aankomst rit naar Pretoria, de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika. Het wordt ook wel eens de Jacaranda City genoemd, naar de vele jacarandabomen die er in de lente bloeien. Bezoek aan het Voortrekker Monument, dat de trek van de blanke pioniers gedenkt, de regeringsgebouwen en Church Square met zijn imposante historische gebouwen.

Overnachting in hotel Court Classique****.

Dag 3: PRETORIA – HAZYVIEW  O-A

Vertrek naar de provincie Mpumalanga, de ‘plaats waar de zon opkomt’. Onderweg bezoek aan Corn & Cob. Hier maakt u kennis met de Ndebele-cultuur, gekend voor zijn felgekleurde grafische motieven. Pilgrim’s Rest is een gerestaureerd goudzoekersdorpje, gelegen in een schilderachtig dal, dat werd uitgeroepen tot Nationaal Monument.

Overnachting in Sabi River Sun Resort****.

Dag 4: PANORAMAROUTE  O-A

De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. U maakt een stop aan enkele uitzichtpunten met tot de verbeelding sprekende namen zoals o.a. Gods Window. Bij Bourke’s Luck Potholes ziet u grillig gevormde rotsformaties.

Overnachting in Sabi River Sun Resort****.

Dag 5: KRUGERPARK  O-M-A

In open voertuigen ontdekt u vandaag het Kruger-park, het bekendste en grootste natuurpark van Zuid-Afrika. Vooral de enorme verscheidenheid aan wilde diersoorten is de belangrijkste troef van dit natuurparadijs. Misschien komt u wel oog in oog te staan met enkele leden van de Grote Vijf: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn.

Overnachting in Pestana Kruger Lodge****.

Dag 6: KRUGERPARK – SWAZILAND  O-A

Swaziland is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Rit door een glooiend landschap met kleine gehuchten en traditionele huisjes. U bezoekt een cultureel dorp en komt meer te weten over de levenswijze van de Swazi.

Overnachting in Mantenga Lodge***+ of Foresters Arms***+.

Dag 7: SWAZILAND – NAMBITI GAME RESERVE  O-M-A

Vandaag doorkruist u de regio waar talrijke veldslagen plaatsvonden. Bezoek aan de site van de ‘Slag bij de Bloedrivier’, een confrontatie tussen de blanke pioniers (Voortrekkers) en de Zoeloe. In de late namiddag aankomst in het Nambiti Game Reserve, een wildreservaat met een oppervlakte van ongeveer 9000 hectare. Hier staat een eerste safari in een open voertuig op het programma.

Overnachting in de Springbok Lodge****.

Dag 8: NAMBITI GAME RESERVE  O-M-A

Zowel in de voor- als namiddag safari in een open voertuig. Laat u verrassen door een afwisselend landschap van savanne, graslanden, bossen en grote acaciabomen. De Sundays rivier kronkelt zich een weg doorheen het reservaat via groene heuvels en grillige rotsformaties. Naast alle leden van de Big Five zijn hier ook nijlpaarden, zebra’s, giraffen, hyena’s en impala’s te bewonderen.

Overnachting in de Springbok Lodge****.

Dag 9: NAMBITI GAME RESERVE – DRAKENSBERGEN  O-A

Bij het krieken van de dag maakt u een laastste safari. Nadien verder naar de majestueuze Drakensbergen. U maakt een wandeling in de omgeving van het hotel.

Overnachting in The Cavern Berg Resort***.

Dag 10: ROYAL NATAL NATIONAL PARK  O-M-A

Bezoek aan het Royal Natal National Park, een ongerepte wildernis met prachtige berglandschappen. Het ontzagwekkende amfitheater is een halvemaanvormige basalten wand die meer dan 6 km breed is en 1500 meter hoog. Na een korte wandeling bereikt u de Cascades watervallen. Rest van de dag vrij.

Overnachting in The Cavern Berg Resort***.

Dag 11: DRAKENSBERGEN – BLOEMFONTEIN  O-A

Langs weidse landschappen met hier en daar een boerderij reist u naar Bloemfontein, de rechterlijke hoofdstad van het land. Wandeling door het historische stadscentrum en bezoek aan het Women’s Memorial en het War Museum. Hier komt u meer te weten over het woelige verleden van de provincie Vrijstaat. Vanaf Naval Hill geniet u van een mooi uitzicht over de stad.

Overnachting in Protea Hotel Bloemfontein****.

Dag 12: BLOEMFONTEIN – GRAAFF-REINET  O-A

Bezoek aan de Gariepdam, de grootste van Zuid-Afrika. Door de dam is een reusachtig stuwmeer ontstaan dat vooral populair is als watersportgebied. Nadien vertrek naar Graaff-Reinet. Dit meer dan twee eeuwen oude stadje met zijn vele prachtige Kaap-Hollandse en victoriaanse woningen wordt terecht de ‘Parel van de Karoo’ genoemd.

Overnachting in hotel Drostdy*****.

Dag 13: GRAAFF-REINET  O-A

Naast het historische stadscentrum bezoekt u de townshipUmasizakhe. Ontmoet de lokale bevolking en ervaar hun manier van leven. Proef zeker ook van de lokale specialiteit ‘roosterbrood’ in een van de typische restaurantjes. Na de middag bezoek aan de Valley of Desolation. Dit geologisch natuurwonder bestaat uit bijzondere rotsformaties, steile kliffen en spectaculaire zuilen.

Overnachting in hotel Drostdy****.

Dag 14: GRAAFF-REINET – OUDTSHOORN  O-A

Verder naar Oudtshoorn, waar u een struisvogelboederij bezoekt. Tussen 1900 en 1915 beleefde Oudtshoorn gouden tijden toen de veren boa een modetrend was bij de rich and famous. Men bouwde spectaculaire landhuizen die vederpaleizen werden genoemd. U eindigt de dag met een rondleiding door de boomgaarden van het hotel waarbij u uitleg krijgt over de olijfgroei en productie. Uiteraard mag u nadien ook proeven.

Overnachting in het Surval Boutique Olive Estate****.

Dag 15: OUDTSHOORN – KNYSNA  O-A

De Cango Caves zijn een spectaculair ondergronds mirakel. Bewonder de prachtige druipsteenformaties die de natuur gecreëerd heeft. U verlaat de Kleine Karoo-halfwoestijn en reist naar Knysna, een aangenaam stadje gelegen aan een prachtige lagune. In George brengt u een bezoek aan de Garden Route Botanical Garden Trust. Hier krijgt u meer uitleg over allerlei inheemse boomsoorten, planten en het unieke Kaapse fijnbos. Plant zelf een boom als groep en draag uw steentje bij aan het behoud van de natuur.

Overnachting in hotel Knysna Log Inn****.

Dag 16: KNYSNA EN OMGEVING  O-M

U maakt een boottocht naar het Featherbed Nature Reserve. Dit reservaat werd opgericht om de schoonheid van de natuur rond Knysna te behouden. De 2,2 km Bushbuck Trail voert u door het groene bos en langs de mooie kustlijn. Na de middag bezoek aan het Tsitsikamma National Park. Hier groeien bomen die meer dan 800 jaar oud zijn waarvan de Big Tree de bekendste is. Aan de brug over de Stormsrivier is het uitzicht indrukwekkend.

Overnachting in hotel Knysna Log Inn****.

Dag 17: KNYSNA – WELLINGTON  O-A

Rit naar Mossel Bay. De Post Office Tree is een boom die in de 15de en 16de eeuw als postkantoor werd gebruikt door zeelieden die hier hun post achterlieten. Bezoek aan het Diaz Museum waar zich een replica van het zeilschip van ontdekkingsreiziger Bartolomeo Diaz bevindt. U eindigt de dag in Wellington.

Overnachting in hotel Val du Charron Wine Estate****.

Dag 18: WIJNGEBIEDEN  O-M

Vandaag staat de Kaapse wijnstreek op het programma. U bezoekt Stellenbosch met zijn typische gerestaureerde witte Kaap-Hollandse huizen. In Franschhoek herdenkt het Hugenotenmonument de komst van de Fransen, die ook de wijncultuur met zich meebrachten. Na een heerlijke wijndegustatie volgt het middagmaal op een wijnboerderij. Alvorens terug te keren naar het hotel korte stop aan het Taalmonument in Paarl.

Overnachting in Val du Charron Wine Estate****.

Dag 19: WELLINGTON – KAAPSTAD  O-M

Korte rit naar Kaapstad, de Moederstad van Zuid-Afrika. Bij mooi weer neemt u de kabellift naar de top van de Tafelberg om te genieten van het panoramische uitzicht. Nadien wandeling door de Company’s Gardens en foto stop aan het Kasteel de Goede Hoop, het oudste koloniale gebouw van Zuid-Afrika. U bezoekt de kleurrijke Bo-Kaap wijk. De moslimcultuur is hier nog sterk vertegenwoordigd. Rest van de dag vrij.

Overnachting in hotel The Commodore****.

Dag 20: KAAPS SCHIEREILAND  O-A

Vandaag verkenning van het Kaaps Schiereiland, een van de mooiste ter wereld. Vanuit Houtbaai maakt u bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te observeren. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het uitzicht over de oceaan is er adembenemend. Na een bezoek aan de pinguïnkolonie van Boulders Beach rijdt u naar de botanische tuinen van Kirstenbosch. Tijdens een wandeling ontdekt u de grote verscheidenheid aan inheemse bomen en bloemen. ‘s Avonds afscheidsdiner.

Overnachting in hotel The Commodore****.

Dag 21: KAAPSTAD – BRUSSEL  O

Vrije tijd om de stad op eigen houtje verder te verkennen of te gaan winkelen aan het levendige Victoria & Alfred Waterfront. Transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Dag 22: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

VT134

 

 • Afrikaanstalige/Nederlandstalige lokale gids
 • assistentie op de luchthaven bij de check-in van de heenvlucht
 • vip-lounge op de luchthaven bij vertrek
 • internationale vluchten met British Airways of Turkish Airlines
 • alle luchthaventaksen
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen
 • maaltijden: volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • alle verzekeringen

 

 • afreisdata in september en oktober: min. 15 personen, max. 16 personen
 • afreisdata in november en februari: min. 10 personen, max. 16 personen
 • internationaal paspoort geldig 30 dagen na terugkeer, met minstens 2 lege bladzijden

 

 

Print Friendly, PDF & Email