Thailand: tuktuks en tropische stranden – 15 dagen

afreisdata & prijzen

26 juli 2018 – 15 dagen –  €1681

11 oktober 2018 – 15 dagen –  €1564

22 november 2018 – 15 dagen –  €1564

7 februari 2019 – 15 dagen –  €1564

14 maart 2019 – 15 dagen –  €1564 

met ondermeer

 • het beste van 2 werelden in 1 reis: groepsreis met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf
 • de metropool Bangkok met haar kleurrijke markten en tempels
 • bezoek aan de traditionele bergvolkeren in het noorden

begeleiding

Nederlandstalige lokale gids

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL

Vertrek vanuit Brussel naar Bangkok.

Dag 2: BANGKOK

Aankomst in Bangkok waar je wordt opgewacht door de lokale gids voor de transfer naar het hotel. Rest van de dag vrij. Overnachting in het Century Park hotel****.

Dag 3: BANGKOK  O

Vandaag breng je een bezoek aan de grootste bloemen- en groentenmarkt van de stad, gelegen langs de Chao Phrayarivier. Vervolgens verken je het schitterende Koninklijk Paleis met de gouden tempels en de Wat Phra Keo. Rest van de dag vrij. Overnachting in het Century Park hotel****.

Dag 4: BANGKOK  O

Vandaag heb je vrije tijd om de stad op eigen houtje te verkennen of deel te nemen aan een van de facultatieve excursies. Overnachting in het Century Park hotel****.

Dag 5: BANGKOK – MAHACHAI – KANCHANABURI (RIVER KWAI)  O-M

Met de trein verlaat je de grootstad, richting het platteland. Onderweg naar Mahachai werp je een eerste blik op het traditionele dagelijkse leven. Bij aankomst in Mahachai bezoek aan Thailands grootste vis- en specerijenmarkt. Verder naar Kanchanaburi voor een bezoek aan de beruchte brug over de rivier de Kwai en het oorlogsmuseum en -kerkhof JEATH. Overnachting in het Felix River Kwai Resort****.

Dag 6: KANCHANABURI – AYUTTHAYA – PHITSANULOK  O-M

Vandaag breng je een bezoek aan Ayutthaya, de imposante voormalige hoofdstad van Siam. De tempels van Wat Phra Sri Samphet en Wat Yai chai Mongkol liggen temidden van een prachtig groen historisch park. Hier kom je oog in oog te staan met tal van Boeddhabeelden in allerlei formaten. In de namiddag reis je door naar Phitsanulok, waar je overnacht in hotel Amarin Lagoon Phitsanulok***.

Dag 7: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – CHIANG RAI  O-M

De eerste stop vandaag is het historisch park van Sukhotai, dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende tempels en gebouwen Via Phayao rijd je naar het noordelijke Chiang Rai, gelegen in het Thaise hoogland. Overnachting in het La Luna Hotel Chiang Rai****.

Dag 8: CHIANG RAI – GOUDEN DRIEHOEK – CHIANG RAI  O-M

Bezoek aan de Gouden Driehoek, het drielandenpunt waar Thailand, Myanmar en Laos samenkomen. Boottocht op de Mekongrivier langs de oevers van Laos. Later op de dag maak je kennis met de kleurrijke dorpjes van de bergstammen Akha en Yao. Vele van hen handhaven nog hun eigen cultuur, taal en kleding. Overnachting in het La Luna Hotel Chiang Rai****.

Dag 9: CHIANG RAI – CHIANG MAI  O-M

Je brengt in de voormiddag een bezoek aan de beroemde Witte Tempel van Wat Rong Khun. Daarna reis je door naar Chiang Mai. Na de middag beklimming van de berg Doi Suthep voor een bezoek aan het indrukwekkende, vergulde tempelcomplex Wat Phrathat Doi Suthep. Na de klim van bijna 300 trappen word je boven beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving. Overnachting in het Empress Hotel Chiang Mai****.

Dag 10: CHIANG MAI  O-M

In de voormiddag een interessant bezoek aan de bekende lokale ambachtelijke dorpjes waar je een grote verscheidenheid aan handwerk en souvenirs kunt bewonderen en kopen. De rest van de dag vrij. Overnachting in het Empress Hotel Chiang Mai****.

Dag 11: CHIANG MAI – BANGKOK  O

Vrije tijd tot het tijd is om richting het station te vertrekken voor de nachttrein. Terwijl de avond valt glijdt het Thaise platteland door het raam voorbij.

Dag 12: BANGKOK – CHA AM  O

Bij aankomst in het treinstation van Bangkok word je opgewacht voor de transfer naar Cha Am. Hier kun je nog een paar dagen heerlijk ontspannen en genieten van zon, zee en strand. Overnachting in Hotel Veranda Cha-am****.

Dag 13: VRIJE TIJD IN CHA AM  O

Vrije tijd om van het strandverblijf te genieten. Overnachting in Hotel Veranda Cha-am****.

Dag 14: CHA AM – BANGKOK  O

Vrije tijd tot je wordt opgehaald voor de transfer terug naar de luchthaven van Bangkok voor de retourvlucht.

Dag 15: BRUSSEL 

Aankomst in Brussel, een karrenvracht aan herinneringen rijker. 

TU23

 

 

 

 

 

 

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Thai Airways
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen
 • maaltijden: volgens programma
 • alle lokale taksen
 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • alle verzekeringen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • fooien tijdens optionele excursies
 • bagageservice in de hotels 

min. 15 personen, max. 25 

Print Friendly, PDF & Email