Thailand: het land van de glimlach – 17 dagen

afreisdata & prijzen

 • 05/07 – € 2.593 – singletoeslag: € 447
 • 06/09 – € 2477 – singletoeslag: € 447
 • 15/11 – € 2532 – singletoeslag: € 489
 • 29/11 – € 2532 – singletoeslag: € 489
 • 03/01 – € 2532 – singletoeslag: € 489
 • 24/01 – € 2532 – singletoeslag: € 489
 • 14/02 – € 2532 – singletoeslag: € 489
 • 07/03 – € 2491 – singletoeslag: € 467

met ondermeer

 • boottocht door de beroemde Klongs van Bangkok
 • bezoek aan de historische sites van Kanchanaburi en Ayutthaya
 • tocht op de Mekong langs de Gouden Driehoek
 • kennismaking met de bergvolkeren in het noorden
 • prachtige afsluiter in Chiang Mai, de roos van het noorden

begeleiding

Lokaal Nederlandstalig begeleid

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – BANGKOK 

Vertrek naar Bangkok.

Dag 2: BANGKOK  A

De lokale gids staat u vol enthousiasme op te wachten bij aankomst in Bangkok. Vrije namiddag. Overnachting in Bangkok in het Ramada Plaza Menam Riverside****.

Dag 3: BANGKOK  O-M-A

U begint de dag met een bezoek aan het Koninklijk Paleis met zijn gouden tempels en de Tempel van de Smaragden Boeddha. Ook een bezoek aan de Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha,mag zeker niet ontbreken. Een boottocht op de beroemde khlongs met onderweg een bezoek aan de Wat Arun, één van de mooiste tempels van Bangkok, laat u deze stad van de engelen van een heel andere kant zien. ‘s Avonds geniet u tijdens een heerlijk diner met Thaise specialiteiten van een show van traditionale Thaise dansen. Overnachting in het Ramada Plaza Menam Riverside****.

Dag 4: BANGKOK – DAMNOEN SADUAK – KANCHANABURI  O-M-A

Na een deugddoend ontbijt brengt u een bezoek aan de markt van Thalad Rom Hub, beter bekend als de kleurrijke Train Market. Wanneer er een trein aankomt, worden de kraampjes snel opzij geschoven om zo de trein door te kunnen laten. Een spectaculaire belevenis! Hierna laat u de drukte van Bangkok achter en staat er een bezoek aan de beroemde drijvende markt van Damnoen Saduak op het programma. Nadien zetten we onze reis verder in de richting van Kanchanaburi. U brengt een bezoek aan het oorlogskerkhof van de geallieerden uit WO II, het JEATH oorlogsmuseum en de beruchte brug over de rivier Kwai.Overnachting in Kanchanaburi in het Royal River Kwai Hotel****.

Dag 5: KANCHANABURI – AYUTTHAYA  O-M-A

Een treinrit over het originele traject van de spoorweg van de dood laat u onderweg genieten van schitterende uitzichten over de rivier Kwai. Na de lunch bezoekt u de Hell Fire Pass, in deze pas zijn er herinneringen aan de verschrikkelijke gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog terug te vinden. Overnachting in Ayutthaya in het Classic Kameo****.

Dag 6: AYUTTHAYA – PHITSANULOK  O-M-A

Ayutthaya was vroeger de machtige hoofdstad van het oude Siam en heeft een rijk cultureel erfgoed. Bezoek aan de Wat Phra Sri Sanphet, een koninklijke tempel die bewaakt wordt door drie chedi’s en de Wat Yai Chai Mongkol. Na de middag vertrekt u naar Phitsanulok waar u verblijft in het Amarin Lagoon Hotel****. 

Dag 7: PHITSANULOK – SUKHOTHAI – LAMPANG  O-M-A 

U start de dag met een bezoek aan het tempelcomplex van de Wat Phra Si Rattana Mahathat waar we een van de beroemdste bronzen boeddhabeelden van Thailand kunnen bewonderen: de 14e-eeuwse Phra Buddha Chinnarat. Nadien reist u verder naar Sukhothai. Tijdens een wandeling door het Historische Park, met zijn vele tempels en het koninklijk paleis, maakt u kennis met de geschiedenis van deze eerste Thaise hoofdstad. Bij aankomst in Lampang bezoekt u de Wat Phra Kaeo Don Tao. Overnachting in Lampang in de Wienglakor***.

Dag 8: LAMPANG – CHIANG SAEN  O-M-A

Na een bezoek aan het olifantenhospitaal vertrekt u naar Chiang Saen. Onderweg wordt er gestopt aan het Phayaomeer waar u de prachtige omgeving kan bewonderen. U brengt ook nog een bezoek aan de witte tempel Wat Rong Khun. Overnachting in Chiang Saen in The Imperial Golden Triangle Resort****.

Dag 9: CHIANG SAEN – CHIANG RAI  O-M-A

Chiang Saen is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek, het drielandenpunt tussen Myanmar, Thailand en Laos. Een tocht per longtailboot op de Mekongrivier brengt u naar de Gouden Driehoek. Hier brengt u een bezoek aan het opiummuseum en de fraaie ruïnes van Chiang Saen. U maakt bovendien ook nog kennis met de lokale bevolking. Verder naar Chiang Rai. Tijdens een tocht per tuk-tuk maakt u kennis met de stad. Overnachting in Chiang Rai in het Dusit Island Resort****.

Dag 10: CHIANG RAI – CHIANG MAI  O-M-A

Vertrek naar Chiang Mai waar een bezoek aan enkele lokale ambachtelijke ateliers niet mag ontbreken op het programma. U kan hier een grote verscheidenheid aan souvenirs en handwerk bewonderen en kopen. ‘s Avonds geniet u van een heerlijk traditioneel diner aan de oevers van de Ping-rivier. De diversiteit van de Thaise keuken staat in evenredigheid met de talrijke hoogtepunten die u zal zien en beleven! Overnachting in Chiang Mai in The Empress Hotel****.

Dag 11: CHIANG MAI  O-M-A

Deze stad wordt ook wel de ‘Roos van het Noorden’ genoemd vanwege haar gezellige sfeer en talloze tradities. U bezoekt de Wat Phra That Doi Suthep, een van de hoogtepunten van de stad en een absolute aanrader. Dit indrukwekkende vergulde tempelcomplex ligt op een hoogte van 1.300 m op de flank van de berg Doi Suthep. Een klim van bijna 300 trappen wordt beloond met een prachtig uitzicht over de omgeving. Overnachting in Chiang Mai in The Empress Hotel****.

Dag 12: CHIANG MAI – MAE SARIANG  O-M-A

Onderweg naar Mae Sariang maakt u enkele stops aan het weversdorpje Ban Rai Pai Ngam, het dorpje Hod en de indrukwekkende Ob Luang kloof . Verder naar Mae Sariang waar u overnacht in het Riverhouse Resort ***.

Dag 13: MAE SARIANG – MAE HONG SON  O-M-A

Vertrek naar Mae Hong Son. Deze charmante provinciehoofdstad kent nog vele Birmaanse invloeden die vooral te merken zijn in de tempelbouw. Een boottocht op de Pai rivier brengt u tot aan een dorpje van de Paduang. De vrouwen van dit kleurrijke bergvolk krijgen de bijnaam ‘giraffenvrouwen’ of ‘long-necks’ vanwege de vele koperen ringen die ze om hun nek dragen. Overnachting in Mae Hong Son in The Imperial Tara Mae Hong Son Hotel***.

Dag 14: MAE HONG SON – PAI  O-M-A

Vooraleer u Mae Hong Son verlaat, staan er nog een bezoek aan de lokale markt, het meer en de karakteristieke Birmaanse tempels op het programma. Via een weg met spectaculaire vergezichten rijdt u naar Pai, een klein en vredig dorpje met een adembenemende ligging. Onderweg bezoekt u enkele lokale dorpjes en schooltjes (enkel tijdens de schooluren). Overnachting in Pai in het Belle Villa Resort***.

Dag 15: PAI – CHIANG MAI  O-M-A

Op weg naar Chiang Mai bezoekt u een lokale orchideeënkwekerij. Verder naar Chiang Mai waar u overnacht in The Empress Hotel****.

Dag 16: CHIANG MAI – BANGKOK – BRUSSEL  O

Vrije tijd tot aan het vertrek naar de luchthaven van Chiang Mai voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 17: BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

 VT182

 

 • Nederlandstalige lokale gids
 • assistentie op de luchthaven bij de check-in van de heenvlucht
 • viplounge op de luchthaven bij vertrek
 • rechtstreekse internationale vluchten met Thai Airways
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • bagageservice op de luchthaven en in de hotels
 • lokaal transport in comfortabele autocar (met airconditioning)
 • binnenlandse vlucht Chiang Mai-Bangkok
 • kosten openbaar vervoer
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingen
 • maaltijden volgens programma (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • alle lokale taksen
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien voor de gids en chauffeur (voorzie ongeveer € 115,00)
 • alle verzekeringen

min. 13 personen, max. 25 personen

Print Friendly, PDF & Email