Sri Lanka: land van thee en koningssteden – 18 dagen

afreisdata & prijzen

 • 11 juli 2018 – 18 dagen – €2083
 • 25 juli 2018 – 18 dagen – €2052 
 • 1 augustus 2018 – 18 dagen – €2052
 • 28 november 2018 – 18 dagen – €2048
 • 23 januari 2019 – 18 dagen – €1988 
 • 13 februari 2019 – 18 dagen – €1988 
 • 20 maart 2019 – 18 dagen – €1988 

met ondermeer

 • het beste van 2 werelden in 1 reis: groepsreis met als kers op de taart een heerlijk strandverblijf
 • snuif de geschiedenis op in de koningssteden Anuradhapura en Polonnaruwa
 • ga dieren spotten in Udawalawe Nationaal Park 

begeleiding

Nederlandstalige lokale gids 

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – COLOMBO

Vertrek naar Colombo.

Dag 2: COLOMBO  O-A

Bij aankomst in Colombo word je opgewacht door de lokale Nederlandstalige gids. Na het ontbijt in het hotel is het tijd om de stad te verkennen. Overnachting in hotel Ozo Colombo**** in Colombo. 

Dag 3: COLOMBO – ANURADHAPURA  O-A 

Vandaag reis je door naar de oude hoofdstad Anuradhapura. Onderweg bezoek je de bekende vismarkt van Negombo die het hart vormt voor de visindustrie in Sri Lanka. Je brengt ook een bezoek aan het Dutch Fort en een lokaal katholiek kerkje. Overnachting in hotel Palm Garden Village*** in Anuradhapura.

Dag 4: ANURADHAPURA  O-A 

Anuradhapura is de voormalige hoofdstad van Sri Lanka. Hier bevinden zich twee tot werelderfgoed verklaarde sites, maar er zijn ontelbare andere interessante historische en archeologische bezienswaardigheden te vinden. Overnachting in hotel Palm Garden Village*** in Anuradhapura.

Dag 5: ANURADHAPURA – SIGIRIYA  O-A

In de ochtend wordt de reis verder gezet richting Sigiriya. Onze tip is zonder twijfel de beklimming van de befaamde Leeuwenrots van Sigiriya, die 200m boven de jungle uitstijgt. Vraag zeker naar de mogelijkheden om deze excursie toe te voegen aan je reis. Overnachting in hotel Camelia Resort*** in Sigiriya.

Dag 6: SIGIRIYA – POLONNARUWA – SIGIRIYA  O-A 

Vandaag ga je op verkenning in Polonnaruwa, de tweede hoofdstad van Sri Lanka, prachtig gelegen in open bosgebied en geklasseerd als werelderfgoed. Bezoek aan o.a. de ruïnes van het koninklijk paleis, de Lankatilaka Vihara (vihara = gewijde plaats, tempel), de Gal Viharamet de immense liggende, zittende en staande boeddhabeelden, de lotusbaden, het standbeeld van koning Parakramabahu en Parakrama Samudra, de ‘zee van Parakrama’. Overnachting in hotel Camelia Resort*** in Sigiriya.

Dag 7: SIGIRIYA – DAMBULLA – MATALE – KANDY  O-M-A

De eerste stop vandaag is het grottenklooster van Dambulla dat vooral beroemd is om zijn indrukwekkende rotsschilderingen en meer dan 150 Boeddhabeelden. Via Nalanda en Matale rij je daarna naar het geografische middelpunt van het eiland, Kandy. De tempel van Nalanda is een opmerkelijk voorbeeld van de vermenging van hindoeïstische en boeddhistische architectuur en valt meteen op door het erotische reliëf, wat trouwens uniek is in Sri Lanka. Op weg naar Kandy snuif je de lekkere geuren op in de kruidentuin van Matale. Na een overheelijke lunch in deze kruidentuin rij je door naar Kandy, meest culturele en spirituele stad van het eiland. Overnachting in hotel Ozo Kandy**** in Kandy.

Dag 8: KANDY  O-A

Na het ontbijt start je de dag met een stadsrondrit in Kandy. Je neemt een kijkje in de Tempel van de Heilige Tand waar men één van de heiligste relikwieën van Boeddha bewaart. Je eindigt de dag met een culturele show opgevoerd door Kandy dansers. Overnachting in hotel Ozo Kandy**** in Kandy.

Dag 9: KANDY  O-A

Vandaag neemt de gids je mee naar de botanische tuin van Peradeniya. Hier groeien meer dan 4000 verschillende bloemen en planten wat het tot één van de mooiste tuinen van Azië maakt. In de namiddag kan je genieten van een vrije namiddag. Overnachting in hotel Ozo Kandy**** in Kandy.

Dag 10: KANDY – NUWARA ELIYA – BANDARAWELA  O-A 

Per trein reis je vanuit Kandy naar Nuwara Eliya. Dit is het populairste bergresort van Sri Lanka vanwege het aangename klimaat en de mooie landschappen. Daarnaast is dit het hart van de theeproductie van Sri Lanka, dat wereldwijd nog steeds een belangrijk marktaandeel wegkaapt. Je bezoekt hier dan ook een theeplantage en –fabriek. Overnachting in hotel Bandarawela Hotel*** in Bandarawela.

Dag 11: BANDARAWELA – UDAWALAWE  O-A

Na het ontbijt zet je de reis verder naar Udawalawe Nationaal Park. Tijd voor een heuse safari in het Udawalawe National Park. Met wat geluk spot je hier trompetterende olifanten, verschillende apensoorten, zoutwaterkrokodillen, vele reptielen of zelfs een luipaard. Overnachting in hotel Grand Udawalawe Safari Resort**** in Udawalawe.

Dag 12: UDAWALAWE – GALLE – HIKKADUWA  O-A 

In de voormiddag breng je een bezoek aan het Elephant Transit Home in Udawalawe. Vervolgens zet je de reis verder naar Galle. In de 17de en 18e eeuw zwaaiden de Nederlanders hier de scepter en dat is nog zeer duidelijk te zien in de havenstad Galle. De stad bulkt van de Hollandse huisjes en je vindt er de gereformeerde kerk en het Nederlandse fort. Na de stadsrondrit rijdt je door naar Hikkaduwa. Overnachting in hotel Citrus Hikkaduwa Resort**** in Hikkaduwa.

Dag 13 – Dag 16: VRIJE TIJD IN HIKKADUWA  O-A 

Na bijna twee weken boordevol cultuur is het nu tijd om tot rust te komen in Hikkaduwa. Overnachting in hotel Citrus Hikkaduwa Resort**** in Hikkaduwa.

Dag 17: HIKKADUWA – COLOMBO  O

Jouw kennismaking met de overweldigend mooie en diverse natuur en cultuur van Sri Lanka eindigt hier. Op het gepaste tijdstip brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Dag 18: BRUSSEL

Aankomst in Brussel. Een karrenvracht aan prachtige herinneringen rijker! 

TU21

 

 

 

 

 

 

 

 • Nederlandstalige lokale gids
 • internationale vluchten met Qatar Airways
 • alle luchthaventaksen op het ticket
 • lokaal transport in comfortabele minibus/autocar (met airconditioning)
 • alle vermelde lokale transfers
 • toegangsgelden voor de inbegrepen bezoeken en bezienswaardigheden
 • alle overnachtingenmaaltijden: volgens programma
 • alle lokale taksen

 

 • optionele excursies
 • persoonlijke uitgaven
 • visum
 • alle verzekeringen
 • fooien voor de gids en chauffeur
 • fooien tijdens optionele excursies
 • bagageservice in de hotels

min. 10 personen, max. 25 personen 

Print Friendly, PDF & Email