+32 (0)50 21 23 08 info@demolreizen.be

Riviercruise Douro: afreis 17 oktober 2020

Afreisdata & prijzen

AFREISDATUM : Zaterdag 17 oktober 2020

 • Dubbele kajuit (Hoofddek) : € 1685 per persoon
 • Dubbele kajuit (Tussendek) : € 1845 per persoon
 • Dubbele kajuit (Bovendek) : € 1875 per persoon
 • Single toeslag : € 550

Troeven

 • Volpension
 • DRANKEN INBEGREPEN bij de maaltijden + aan de bar
 • Verfijnde Franse keuken – inclusief Diner en gala-avond
 • Gratis wifi in de loungebar
 • Audiofoonsysteem tijdens de excursies
 • Animatie aan boord

Begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding van Demol Reizen

Download de folder

Klik hier of op het icoontje om de folder te downloaden

PROGRAMMA :

Dag 1: BRUSSEL – PORTO

Vertrek van de vlucht van Brussel naar Porto. Transfer van de luchthaven naar de haven. Inscheping om 17u en welkomstdrank. Voorstelling van de bemanning.
Facultatieve uitstap: per autocar op ontdekking van het verlichte Porto.

Dag 2: PORTO

Facultatieve excursies:
KLASSIEK: op ontdekking in Porto, één van de oudste steden van Europa, waar het historisch centrum geklasseerd is als UNESCO werelderfgoed.
DYNAMISCH: ontdek Porto via de tramlijn die gaat tot de monding van de Douro, een ware reis terug in de tijd. Degustatie van lokale producten.
Vrije namiddag of mogelijkheid tot transfer per rabello naar het stadscentrum. Fadoavond.

Dag 3: PORTO – REGUA

In de voormiddag, vrije tijd of voorgestelde facultatieve excursies:
KLASSIEK: ontdekking van Guimaraes
DYNAMISCH: wandeling langs de Atlantische Oceaan tot aan Villa Nova de Gaïa en wijndegustatie.
In de namiddag varen we. Dansavond of vrije tijd in Regua.

Dag 4: REGUA – VEGA DE TERON

Facultatieve excursie: uitstap naar Vila Real.
In de namiddag varen we. Flamenco-avond.

Dag 5: BARCA D’ ALVA – SALAMANCA

Facultatieve excursies:
KLASSIEK: ontdekking van de stad Salamanca, haar atypische kathedraal en haar fameuze universiteit daterend van 1218, één van de oudste van de wereld.
DYNAMISCH: ontdekking van Salamanca per fiets, de oude stad en haar kathedraal en universiteit.
Animatieavond.

Dag 6: BARCA D’ALVA – FERRADOSA – PINHAO

In de voormiddag varen we.
Facultatieve excursie: uitstap naar de “Porto-wijnen en degustatie.
Gala-avond.

Dag 7: PINHAO – PORTO

Facultatieve excursie: geleid bezoek aan Lamego.
In de namiddag varen we. Folklore avond.

Dag 8: PORTO – BRUSSEL

Ontbijtbuffet aan boord en ontscheping om 9 uur.
Transfer naar de luchthaven en retourvlucht naar Zaventem.

INBEGREPEN:

 • Vluchten vanuit Brussel en de transfers luchthaven/haven/luchthaven
 • De BTW en de haventaksen
 • het verblijf in de gekozen kajuit
 • Het dragen van de bagage aan & van boord
 • De animatie, shows en activiteiten aan boord
 • Het galadiner
 • Dranken bij de maaltijden en aan de bar (volgens all-inclusive formule)

NIET INBEGREPEN :

 • Luchthavenvervoer
 • Persoonlijke uitgaven
 • Facultatief excursiepakket (zie aparte tab)
 • De (vrijblijvende) fooien voor boordpersoneel en lokale gidsen
 • Annulatieverzekering

Gezien de aard van de reis zijn we voor alle excursies afhankelijk van vervoer per autocar (gedeeld met andere cruise-reizigers).
Voor een zorgeloos verloop wordt voor deze reis geopteerd om in te schrijven voor excursies die aangeboden worden door de rederij zelf.
In sommige aanleghavens biedt de rederij 2 verschillende excursies aan. In het programma vindt U deze terug onder de benaming ‘KLASSIEK’ en ‘DYNAMISCH’

Ons kantoor biedt U onderstaand excursiepakket aan (volgens de formule ‘KLASSIEK’).
De prijs van dit pakket (€ 280 per persoon) is beduidend lager dan reserveren aan boord
Waar mogelijk zal onze groep zich afsplitsen van andere cruise-reizigers.

Dag 1 : Porto by night (duur 1u00 – 1u30)
Vertrek op excursie om kennis te maken met Porto by night. Geniet van de schoonheid van een van de oudste steden van Europa, als werelderfgoed geklasseerd door de UNESCO tijdens een rondrit met de autocar. Porto, wereldwijd bekend bij wijnliefhebbers, ligt aan de monding van de “rio Douro”. Deze “stad van graniet” is uitgestrekt over nauwe straatjes tussen de heuvels en de meanders van de rivier. De rijkdom van het handelsverleden is nog intact gebleven. Maar de tweede grootste stad van Portugal is ook een jonge, warme stad, de hoofdplaats van een regio waar men wijn teelt en waar de oceaan heerst. U houdt natuurlijk halt om een bezoek te brengen aan het station van Sao Bento, beroemd omwille van zijn beroemde azulejos. Deze keramieken tegels vormen grote fresco’s die de grote momenten vertellen uit het verleden van de stad of die traditionele beelden uit het Portugese leven tonen. Terug instappen in de autocar.

Dag 2 : Porto (bezoek en degustatie) (duur: 4u00)
Vertrek met de autocar aan de kaai van Villa Nova de Gaia, vlak voor de grote stad Porto en ervan gescheiden door de Douro en de beroemde Dom Luis-brug, gebouwd tussen 1881 en 1886 door ingenieur Théophile Seyrig, leerling van Gustave Eiffel. Dit is de tweede grootste stad van Portugal en is op pittoreske wijze aangelegd op de oever van de Douro. Eerst ziet men er enkel het grijs, hier en daar doorspekt met rode dakpannen. Als men van dichterbij kijkt, dan ontdekt men vanuit het hart en oprecht de boeiende wijken met hun unieke architectuur. Het historische stadscentrum werd in 1986 door de UNESCO geklasseerd als werelderfgoed. Verder met het bezoek aan het Beursplein. De beurs werd in 1834 opgericht door de Handelsvereniging van Porto die er nog altijd huist. Na het beklimmen van een mooie trap in graniet en gesculpteerd marmer bezoeken we de zaal van de oude handelsrechtbank, de gouden zaal en de Arabische zaal, in ovalen vorm, versierd met glas-in-loodramen, arabesken, gesculpteerd hout om het Arabische stucwerk na te bootsen (materiaal dat marmer nabootst). Daarna een bezoek aan de’Sao Francisco-kerk, ook “gouden kerk” genoemd. Aanvankelijk was het een bescheiden klooster gebouwd door de Franciscaner monniken in de 12de eeuw. In de 15de en 16de eeuw hebben rijke families uit Porto bijgedragen tot de ontwikkeling van het gebouw en de rijkdom ervan alvorens zich te vestigen in het barokken gouden interieur in de 17de en 18de eeuw. De structuur van de kerk en de rozet van gotische oorsprong combineren de stijlen uit verschillende tijden. U keert via de Dom Luis-brug opnieuw terug naar Vila Nova de Gaia waar u een van de beroemde wijnkelders van de stad bereikt. Een van de andere glories van Porto is dat het zijn naam gaf aan de beroemde wijnen die over de hele wereld gedronken worden. U kunt dit proeven tijdens het bezoek aan een wijnkelder in Porto. Terug instappen in de autocar.
• Het bezoek gebeurt hoofdzakelijk met autocar. Voorzie toch goede schoenen, de straten zijn in kasseistenen gelegd en het korte traject tussen het Beurspaleis en de San Francisco-kerk wordt te voet afgelegd.

Dag 3 : Ontdekking van Guimaraes (duur: 4u00)
Vanuit Porto begeven we ons met de bus naar de stad Guimarães. Rondleiding te voet in Guimarães, een charmante stad waar zich middeleeuwse en moderne wijken hebben ontwikkeld. U krijgt de gelegenheid om de kerk Nossa Senhora de Oliveira, het belangrijkste religieuze gebouw van de stad, te ontdekken. De kerk domineert het plein en wordt gekenmerkt door een verscheidenheid aan bouwstijlen (buitenkant). Daarna volgt een bezoek aan het paleis van de Hertogen van Braganza, dit paleis werd in de 16e eeuw gebouwd door de eerste hertog van Braganza. De architectuur van dit Paleis behoort tot de meeste opmerkelijke bouwstijlen van het Iberisch schiereiland. (Paleis gesloten op 1 mei en met Pasen)
Terug aan boord in Porto.

Dag 4 : Uitstap naar Villa en Casa de Mateus (duur: 4u00)
Vertrek per autocar vanuit Regua of Pinhao naar Vila Real, een klein stadje met talrijke huizen uit de 16e en 18e eeuw. Panoramische rondrit gevold door een proeverij van «Cristas de Galo», een lokaal gebak. Daarna ontdekt u het kasteeltje van Solar de Mateus, het mooiste en meest verbazende kasteel van het Noorden van Portugal. U wandelt o.a. in de prachtige tuin met buxushagen en prielen die een «tunnel van groen» vormen. Terug aan boord in Regia of Pinda waar de boot op u wacht..

Dag 5 : Ontdekking van Salamanca (duur: 10u00 – 11u00)
Vertrek met de autocar met onze animatrice van Barca d’Alva naar Salamanco, waar u de stadsgidsen vervoegt. Tijdens deze daguitstap ontdekt u de stad Salamanca te voet in het gezelschap van uw gidsen. Sinds 1988 staat de oude stad van Salamanca als werelderfgoed geregistreerd bij de UNESCO. De geklasseerde perimeter, die getekend is naar de indeling van het Plan Expecial de Protección y Reforma Interior (het equivalent van de Franse beschermde sector), bestrijkt het merendeel van de stad zoals deze bestond tot het midden van de 20ste eeuw. Sindsdien kent Salamanco een groeiend succes. U bezoekt de kathedraal waar de opeenvolgende uitbreidingen een combinatie van stijlen heeft gecreëerd, gaande van late gotiek tot de barok via de renaissancestijl. Daarna bezoekt u de universiteit die zijn deuren had geopend in 1218, hetgeen er een van de oudste universiteiten ter wereld van maakt. Het universiteitsgebouw, ook “Escuelas Mayores” genoemd, heeft een weelderig portaal waarin het beroemdste motief van de stad is gesculpteerd: een doodskop met een kikker erboven (het symbool van de erfzonde bestraft na de dood). Vanuit de beglaasde vestibule kunt u de prachtige bibliotheek bewonderen met rekken vol manuscripten en oude publicaties uit de 19de eeuw. U luncht in een restaurant alvorens te genieten van wat vrije tijd om in de stad te gaan wandelen. (Lunch op restaurant inbegrepen, uitgezonderd dranken)Terugkeer aan boord in Vega de Teron

Dag 6 : De wijnroute van Porto + degustatie (duur: 4u00)
Vertrek vanuit Ferradosa voor een excursie naar de “wijnroute van Porto”. Bewonder deze ongelooflijke wijngaard, die zich kilometers langs de Douro tot aan de Spaanse grens uitstrekt, en hoofdzakelijk in terrasbouw is aangelegd. We gaan naar San Salvator do Mondo en Sao Joao da Pesqueira, kleine dorpjes gelegen in de wijngaarden van de vallei “Rio Torto”. In Sao Joao da Pesqueira heeft u de mogelijkheid het centrale met bogen versierde plein te bezoeken, alsook de kapel en de witte huizen met balkon. Tijdens een stop in een quinta (wijnkelder) kunt u proeven van de beroemde Porto*. Deze reis is ook de gelegenheid om de regio en de prachtige landschappen te ontdekken. Terug aan boord in Pinhao of Folgosa.
• Opgelet voor de mensen die gevoelig zijn aan reisziekte; de route is erg bochtig.

Dag 7 : Uitstap naar Lamego (door : 4u00)
Vertrek met de autocar uit Regua naar Lamego voor een geleid bezoek met de autocar en te voet aan het centrum van de stad. Lamego is een prachtige bisschoppelijke en handelsstad. U ziet er het heiligdom van Nossa Senhora dos Remedios waarvan de gevel dateert uit de 18de eeuw. De witte crepi toont de elegante rondingen in graniet en domineert de trap met gekruiste leuningen, versierd met azulejos en tal van bogen. De eerste steen van het gebouw werd op 14 februari 1750 gelegd en leidde daarop tot een tempel die van boven de 700 treden de stad domineerde en een prachtig zicht biedt op de in nevel gehulde bergen. Terug aan boord in Regua.
• Om het heiligdom te betreden, moet u fatsoenlijk en correct gekleed zijn.

ALGEMENE OPMERKING, GELDIG VOOR ALLE EXCURSIES:

• De volgorde van de bezoeken kan gewijzigd worden
• Indien het minimum van 25 personen (te bekijken over alle deelnemers aan boord) niet wordt bereikt, kan de rederij de excursie afschaffen of opnieuw aanbieden mits een toeslag dat is aangepast aan het aantal deelnemers (betalen aan boord).

 • Geldige identiteitskaart


Print Friendly, PDF & Email
preloader