Noord-India en Rajasthan: in de voetsporen van de maharadja’s – 16 dagen

afreisdata & prijzen

15 november 2019 – prijs: binnenkort beschikbaar

met ondermeer

 • De Gouden Driehoek in Noord-India: Delhi, Jaipur en Agra
 • Bezoek van de Taj Mahal
 • Op basis van vol pension
 • Verblijf in Maharadja paleizen
 • Kameelrit in Jaisalmeer
 • Boottocht in Udaipur

begeleiding

Nederlandstalig begeleid

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – DELHI 

Vertrek uit Zaventem naar Delhi. Aankomst gevolgd door transfer naar een eersteklas hotel in Delhi.

Dag 2: DELHI – MANDAWA

Ontbijt en vertrek naar Mandawa. Wat deze steden rond Mandawa gerenommeerd maakt, zijn dehavelis met hun opmerkelijk beeldhouw- en schilderwerk. Welcome cocktail en lunch in ons ‘Castle’ en na de middag bezoek aan de haveli’s. Avondmaal en overnachting in het Hotel Castle Mandawa****.

Dag 3: MANDAWA – DESHNOKE – BIKANER 

Na het ontbijt, bezoek aan Mandawa met zijn haveli’s. De meeste stammen af uit de 18e en het begin van de 19e eeuw. Het was een concentratie van rijke kooplui die zich hier vestigden op een knooppunt van de karavaanroutes van China naar het Midden-Oosten. We bewonderen de interieurs met prachtige fresco’s.

Vervolgens zetten we onze tocht verder naar Bikaner. De stad is getuige van de middeleeuwse grandeur. De geschiedenis ervan gaat terug tot 1488, toen prins Rayo Bikaji hier zijn koninkrijk stichtte. Bezoek aan het Junagargh fort, de paleizen, de tempels en de moskee.

Overnachting in het hotel Heritage Lallgargh Palace.

Dag 4: BIKANER – JAISALMER 

Na het ontbijt vertrek naar Jaisalmer. De naam Jaisalmer roept een levendig beeld op van pure magie. Volgens de legende stichtte Rawal Jaisal de stad in 1156 voor Christus. Door de afgelegen ligging was Jaisalmer doorheen de jaren quasi onaantastbaar voor invloeden van buitenaf. In de middeleeuwen dankte de stad zijn welvaart aan zijn ligging op de handelsroute die India met Egypte, Perzië, Afrika en het Westen verbond.

Logies in het hotel Desert Tulip.

Dag 5: JAISALMER 

Ontbijt. Deze dag wordt integraal besteed aan het bezoek van Jaisalmer. Deze sprookjesstad in goudkleurige zandsteen is buitengewoon ontwikkeld. Het bezoek leidt ons doorheen een stad die baadt in een betoverend licht. We brengen een bezoek aan de citadel, opgericht door Rawal Jaisal waar bijna 1/4 van de bevolking leeft.

Bezoek aan de tempels van Jains, Patwon Ki Haveli, manoir met zuilen en gebeeldhouwde muren, Salim Singh en de Nathmalji Ki Haveli. Na de middag is er nog een kameelrit voorzien in de unieke woestijnlandschappen.

Overnachting in het hotel.

Dag 6: JAISALMER – JODHPUR 

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Jodhpur, de 2e grootste stad van Rajasthan. Gelegen aan de Thar woestijn was dit de hoofdstad van de staat Mawar. De stad fascineert door een rijkdom aan historische attracties en pittoreske antiekmarkten.

Na de lunch bezoek aan het fort Meherangarh, gelegen op een heuvel. Het is één van de meest imponerende en opmerkelijke bouwwerken van Rajasthan. In het fort ontdekken we verfijnd gebeeldhouwde panelen, ramen met klassiek Jakokhas rasterwerk.

In het Bishnoi Village ondernemen we een jeep safari.

Logies in Hotel Ranbanka.

Dag 7: JODHPUR – RANAKHPUR – UDAIPUR

Vertrek naar Udaipur via de Jaintempels van Ranakhpur, gelegen in de stille vallei Aravalli. De mooiste is de Adinath tempel, met zijn 29 vertrekken. Dit complex is de mooiste realisatie van Jain tempels die in India te vinden zijn.

We rijden tot in Udaipur.

Avondmaal en overnachting in Udaipur in het hotel Rajdarshan.

Dag 8: UDAIPUR

Na een vroege yoga sessie, ontbijt in het hotel en bezoek aan Udaipur, soms ook de ‘Stad van de meren’ genoemd. De marmeren paleizen, de schitterende tuinen en de meren geven aan Udaipur een feeërieke uitstraling. De stad van Dawn, omringd door de oude bergen van Aravali en gebouwd aan de rand van drie meren, is een schitterende caleidoscoop die weerspiegeld wordt in de smalle steegjes geflankeerd door verlichte kiosken, tuinen, meren, paleizen en tempels.

Bezoek aan City Palace, opgericht in 1725 en de Jagdish Temple. Rondrit rondom Fatehsagar Lake, met de prachtige Sahelion-ki-bari tuinen. We maken een cruise op Pichola Lake, omringd door prachtige heuvels, paleizen en tempels.

Bezoek aan Jag Niwas , een paleis gebouwd aan de meerrand.

Overnachting in het hotel.

Dag 9: UDAIPUR – DEOGARGH

Na het ontbijt vertrek vanuit Udaipur richting Deogargh. Na de lunch een jeepsafari georganiseerd door de Maharadja.

Hier logeren we in het Deogargh Mahal hotel.

Dag 10: DEOGARGH – JAIPUR 

Na het ontbijt in het hotel vertrek naar Jaipur, de hoofdstad van de staat Rajasthan. De stad werd gebouwd in 1727 door Sawai Jai Singh II en heeft wereldfaam verworven als ‘roze stad’. We vinden er prachtige paleizen, forten en haveli’s, en mannen met rooskleurige tulbanden.

Overnachting in het hotel Mandawa Haveli, een prachtig Heritage hotel.

Dag 11: JAIPUR 

Ontbijt in het hotel.

In de ochtend bezoek aan het Amber Fort. Binnenin bezoeken we de Jag Mandir, waar zich het befaamde Sheesh Mahal bevindt, het paleis van de spiegels.

Fotostop bij ‘Hawa Mahal’, het paleis der winden. 

Na de middag bezoekken we het Paleis van Mahraja, oude koninklijke residentie. Een deel ervanwordt nu nog bewoond door de koninklijke familie van Jaipur. Eén van de hoofdattracties van het museum is het Armoury Museum met een uitgebreide collectie wapens. Nadien bezoek aan Jantar Mantar, het grootste observatorium ter wereld.

Overnachting in het hotel Mansingh Palace****.

Dag 12: JAIPUR – RANTHAMBHORE 

Vertrek uit Jaipur richting Ranthambhore. We bezoeken in de namiddag het Nationaal Park Ranthambhore, de ideale plaats om de Indiase tijgers te spotten. Avondmaal en logies in het Tiger Den Resort.

Dag 13: RANTHAMBHORE – BARATHPUR – AGRA 

Na het ontbijt vertrek naar Agra. We nemen de Indische trein tot aan Barathpur. Vervolgens rit naar Sikri. Na de lunch bezoek aan het fort en installatie in hotel Clarks Shiraz. We bewonderen ’s avonds een Indische ‘Magic Show’.

Dag 14: AGRA – DELHI 

In Agra bezoekt u het befaamde monument en één van de 7 wereldwonderen, de Taj Mahal. Gebouwd door Shah Jahan om er stoffelijk overschot van koningin Mumtaz Mahal te bewaren. De prachtige architectuur van de mausolea, het fort en paleis zijn een levendige getuigenis van de pracht van het keizerrijk Mughal waarvan Agra de hoofdstad was in de 16de en 17de eeuw. Deze prachtige graftombe biedt u een onvergetelijke ervaring. Tevens bezoek aan het Agra Fort, aan de oevers van de rivier Yamuna. Hier vinden we een mix van Islam en Hindu tradities. Na de lunch rijden we naar Delhi voor het avondmaal en overnachting.

Dag 15: DELHI 

Na het ontbijt vertrekken we voor een stadsrondrit in New Delhi. We bezoeken de Qutab Minar, het mausoleum van keizer Hamayun en de tempel Lakshmi Narayan. We passeren langs de Poort van India en de Rashtrapati Bhavan, de oude residentie van de koning en huidige zetel van het parlement. Verderop de ‘Iron Pilar’ uit de 4e eeuw. We genieten van ons middagmaal in een centraal gelegen restaurant.

In Old Delhi bezoeken we u het Red Fort. Verder bezoeken we ook Raj Ghat, de gedenkplaats waar Mahatma Gandhi in 1948 gecremeerd. In de late avond is er een hotelkamer ter beschikking ‘wash and change’ en diner gevolgd door de transfer naar de luchthaven.

Dag 16: DELHI – BRUSSEL

In de vroege ochtend vertrek per lijnvlucht naar Brussel.

 AS16

 

 • Internationale vluchten met Brussel-Delhi en Delhi-Brussel met Swiss, Turkish of Qatar Airways), inclusief alle gekende luchthaventaksen op 05/01/17 ter waarde van € 400,00 per ticket
 • 14 overnachtingen op basis van vol pension
 • Kwaliteitsvolle eersteklashotels en paleishotels zoals vermeld in het programma
 • Alle transporten en transfers per A/C autocar of minivan
 • Alle entrees en bezoeken zoals voorzien in het programma
 • Kameelrit in Jaisalmer
 • Boottocht in Udaipur
 • Jeeptocht in Deogargh
 • Beklimming naar het Amber Fort per auto
 • Engelstalige of Franstalige lokale gids vanaf 2 personen
 • Nederlandstalige reisleiding vanaf 10 personen
 • Premie garantiefonds
 • Drinkgelden ter plaatse en overige maaltijden
 • Het Indisch visum: € 130,00
 • Annulatieverzekering: 4 % van de reissom en bijstandsverzekering met medische kosten tot € 25.000: € 33,00/pers zijn aangeraden.
 • Prijzen berekend op 05/01/17 en de $ wisselkoers ( € 1,00 = $ 1,07) voor de prestaties in het land van bestemming. 
 • Paspoort nog 6 maand na retour geldig. Een visum is vereist.
Print Friendly, PDF & Email