Mexico: de mol achterna – 12 dagen

afreisdata & prijzen

2 december 2018 – € 3699 (2 personen) – € 4298 (1 persoon) 

met ondermeer

herontdek alle plaatsen van het populaire tv-programma

 

 

begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding vanuit Brussel

PROGRAMMA :

Dag 1: BRUSSEL – MEXICO CITY 

Vertrek vanuit Brussel met Nederlandstalige reisbegeleider richting Mexico City.
Aankomst dezelfde dag en transfer naar Pug Seal Allan Poe Boutique hotel. Je overnacht in een suite in dit prachtige hotel. 

Dag 2: MEXICO CITY  O-M-A

Na een eerste nacht in deze miljoenenstad vol superlatieven en kleuren, geniet je eerst in alle rust van je uitgebreid ontbijt. We vertrekken vroeg naar de plaats waar de patroonheilige van Mexico, nl. De Maagd van Guadeloupe, zou verschenen zijn. Op deze plaats staat nu een basiliek die haar naam draagt. We ontdekken samen deze sfeervolle stad, om vervolgens Teotihuacan te bezoeken. Een ruïnestad met oa. de zonnepiramide en de maanpiramide als beroemde overblijfselen van deze mysterieuze stad. Na de lunch keren we terug naar de luxe van ons hotel. Het diner is reeds gereserveerd. 

Dag 3: MEXICO CITY – COYOACAN – XOCHIMILCO  O-M-A

Na het ontbijt vertrekken we naar Coyoacán. Een van de rijkere buurten van Mexico-stad, o.a. de geboorteplaats van Frida Kahlo. Ongetwijfeld herinner je je nog de aflevering waar priester Pieter met zijn broer in de auto bleef slapen, dit was in Coyoacán! En wat denk je om een tochtje te maken op de kanalen met die prachtig gekleurde boten? In de aflevering van De Mol moesten de kandidaten het spel “Rad van Fortuin” als opdracht tot een goed einde brengen. Je reist in hun spoor en geniet in alle rust van dit prachtige tafereel. Na de lunch keren we terug naar het hotel en ’s avonds is er een gezamenlijk diner reeds voorzien.

Dag 4: MEXICO CITY – GUANAJUATO  O

Na ons laatste ontbijt in dit prachtig hotel laten we het bruisende Mexico City achter ons en rijden we naar Queretaro voor een bezoek aan het regionaal museum en de kerk met het ex-klooster van Santa Cruz de los Milagros. Vervolgens zetten we onze weg verder richting Guanajuato. We bezoeken er onder andere de “Jardin de la Unión” , de Juarez buurt, het plein van de vrede en de universiteit van Guanajuato. Je wordt ondergedompeld in een levendige, kleurrijke stad, met circa 80.000 inwoners, op 2000m boven de zeespiegel. De overnachting wordt voorzien in Guanajuato, in alle vrijheid om verder de stad te ontdekken en te genieten van de lokale sfeer.

Dag 5: GUANAJUATO  O-M-A

Vandaag staat San Miguel de Allende op het programma. Deze stad herinner je je uit de eerste aflevering van de serie, waar de groep door de stad trok met de Mariachiband en opdrachten tot een goed einde wist te brengen. Of toch bijna, ze hebben hier amper € 2000 verdiend. Maar “en route” bezoeken we nog het charmante dorpje Dolores Hidalgo. Een stop meer dan waard! Na het bezoek aan de Sixtijnse kapel, het Heiligdom van Jesús de Nazareno de Atotonilco, genieten we samen van een lunch. Via een bezoek aan de parochie van San Miguel Arcangel zetten we onze weg verder naar Guanajuato. In groep genieten we van ons diner in een lokaal restaurantje.

Dag 6: GUANAJUATO – VERACRUZ  O-M-A

Veracruz, de grootste havenstad van Mexico wordt ons doel vandaag. Maar eerst bezoeken we Puebla met zijn kathedraal, de grootste van Mexico na die van Mexico-stad, en de uitbundig met bladgoud gedecoreerde Rosariokapel. In deze stad, aan de voet van de Popocatepetl vulkaan, genieten we van een prachtige panoramische tour. In deze regio waren de kandidaten de geitenherders en helaas was het voor Joke hier het einde van haar De Mol-avontuur. En niet toevallig doen we als lunch hier, een Mole tasting. Een traditioneel Mexicaans gerecht, met verschillende afleidingen. Je proeft ze. Niet toevallig is het Engelse Mole, in het Nederlands mol. Hier gaat het uiteraard over Molé, de Spaanse naam voor dit gerechtje. We overnachten letterlijk direct aan de Golf van Mexico, in Veracruz. 

Dag 7: VERACRUZ  O-M-A

Na het ontbijt staat een bezoek aan Veracruz op het programma, samen met de bezichtiging van het fort van San Juan the Ulua. Van hieruit gaan we de natuur opzoeken met zijn prachtige fauna en flora. De watervallen van Eyipantla en het meer van Catemaco staan op het programma. Op het meer varen we samen en zien we de (fotogenieke) wilde aapjes van het Monos-eiland. En duizenden vogels worden er gespot op het Garzas-eiland. Gezamenlijk genieten we van de lunch in Catemaco en ’s avonds zijn we terug in Veracruz voor een typisch Mexicaans diner.

Dag 8: VERACRUZ – OAXACA  O-M-A

Van de Golf van Mexico gaan we richting Stille Oceaan. We trekken door Mexico richting Oaxaca. De binnenstad staat op de lijst van werelderfgoed van de UNESCO. Het stadsbeeld wordt bepaald door het voor koloniale steden kenmerkende schaakbordpatroon en door de koloniale architectuur uit de zestiende tot achttiende eeuw. De ligging van de stad in een aardbevingsgevoelig gebied heeft geleid tot een bouwwijze met lage, stevige muren. Zowel de lunch als het diner zijn reeds voorzien. 

Dag 9: OAXACA  O-M-A

Heb je al een boom gezien met een omtrek van 42 meter (!)en een diameter van 14 meter? Je staat vandaag voor de grootste boom ter wereld! Traditioneel worden de distilleerderijen van Mezcal, Palenques genoemd. We bezoeken een distilleerderij. Waag jij je aan het proeven van deze godendrank gemaakt uit agaves, met of zonder worm? 
Midden in de bergen, op een immens plateau met fascinerende kleuren geniet je van de watervallen van Hierve el Agua. Wie wil, dompelt zich onder in de natuurlijke zwembaden. (vergeet je zwemkledij niet) We verblijven opnieuw in het hotel in Oaxaca, waar we een subliem zicht hebben over de omgeving. Zowel de lunch als het diner is ook vandaag geregeld.

Dag 10: OAXACA  O-M-A

Ongetwijfeld heb je al aan veel verleidingen weerstaan om talloze souvenirs te kopen. Wel, vandaag bezoek je San Martin Tilcajete, dat bekend staat om zijn talloze prachtig gekleurde dieren in alle vormen, maten en groottes. Hier is handwerk en traditie troef! Nog niet gevonden wat je zocht? Dan ga je zeker je hart kunnen ophalen in Jalietza. Het dorpje dat bekend staat voor zijn ambachten. Van aardenwerk tot tapijten. Van stoffen tassen tot juwelen. Een waar paradijs voor elke toerist! Tot slot sluiten we deze dag af in Coyotepec, dé stad die bekend is voor zijn gitzwart aardewerk in vele maten en vormen. Vandaag stond duidelijk shopping op het programma, én zijn ook zowel lunch als diner reeds voorzien. 

Dag 11: OAXACA  O-M-A

Vandaag verlaten we na ons rustig ontbijt de gezellige stad Oaxaca en gaan we richting luchthaven. Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Mexico City terug. Je lunch en diner zijn opnieuw reeds gereserveerd. We overnachten in Mexico City, in hetzelfde hotel als onze eerste nachten. Je wordt ondergedompeld door luxe.
Geniet van je laatste nacht in Mexico!

Dag 12: MEXICO CITY – BRUSSEL O

Overloop je nog eens je genomen foto’s? Of verkies je om je contactgegevens uit te delen binnen de groep? Na het ontbijt nemen we langzaam afscheid van Mexico City en wacht er ons de rit naar de luchthaven. De internationale vlucht naar Brussel is voorzien en hiermee is ook een einde gekomen aan een onvergetelijke reis in de sporen van De Mol! Nog vele jaren geniet je verder van de vele indrukken die je hebt opgedaan. “Buen Viaje!” 

TC46

 

 

 

 • Vlucht naar Mexico City heen en terug inclusief taksen
 • 1 stuk ruimbagage 23kg + 1 stuk handbagage
 • 11 nachten verblijf in kwaliteitsvolle hotels
 • Vermelde maaltijden (O=ontbijt / L=lunch / D=diner)
 • Engelstalige lokale gids ter plaatse tijdens alle bezoeken
 • Nederlandstalige reisbegeleider vanuit Brussel
 • Niet vermelde maaltijden
 • Dranken tijdens de maaltijden
 • Niet vermelde diensten en excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Fooien voor de gidsen en chauffeur
 • Reizigers met de Belgische nationaliteit hebben een internationaal paspoort nodig dat na retour nog 6 maand geldig is.
 • De luchtvaartmaatschappij overhandigt jou een toeristenkaart tijdens de vlucht naar Mexico. Deze dien je dan zelf in te vullen.
 • Min. 15 deelnemers 
 • Programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • geen verplichte inentingen
Print Friendly, PDF & Email