Marokko: keizerlijke steden – 8 dagen

afreisdata & prijzen

8 december 2018 – 549 € – singletoeslag: 100 €

26 januari 2019 – 599 € – singletoeslag: 100 €

met ondermeer

 • Bezoek 4 keizerlijke steden Marrakech, Rabat, Fez, Meknes
 • Rondreis in halfpension met optie volpension
 • Verlenging mogelijk in Marrakech of Agadir

begeleiding

Nederlandstalige reisbegeleiding vanuit Brussel

 

PROGRAMMA :

Dag 1: BRUSSEL – MARRAKECH  A

Vlucht Brussel-Marrakech. Vetrek in Brussel met onze Nederlandstalige reisbegeleider. Transfer naar hotel Farah **** of gelijkwaardig. Je proeft van een typisch Marokkaans diner met fijn gekruide gerechten. Als je wilt, kun je ook al een kijkje nemen op het Djemaa-El-Fnaplein en de sprookjesachtige sfeer van Marrakech opsnuiven.

Dag 2: MARRAKECH  O-M-A

Een dag in het teken van kunst en cultuur. Laat je verrassen door het prestigieuze erfgoed zoals de graven van de Saadiërs, de Koutoubia-moskee met zijn bekende minaret die symbool staat voor de stad, het Bahia-paleis, de Koranschool Ben Youssef en nog veel meer. Met wat geluk zie je tientallen ooievaars die luid klepperend neerstrijken op de oude stadsmuren. ‘s Avonds ga je naar een restaurant in de medina voor een fijn diner tussen de berbertapijten en lantaarns.

Dag 3: MARRAKECH – CASABLANCA – RABAT  O-M-A

‘s Morgens rijd je in rechte lijn naar Casablanca, het internationale zakencentrum van Marokko. Na een lekkere lunch, bezoek je de belangrijkste bezienswaardigheden van deze grootstad, zoals het Mohamed-V-plein, de moskee van Hassan II (toegangsgeld niet inbegrepen) en de Corniche, een kilometerslange promenade die langs de stranden en de oceaan loopt. Daarna ga je naar Rabat, de hoofdstad van Marokko. De stad heeft een heerlijk ontspannend medina. Je dineert en overnacht in hotel Chellah**** of gelijkwaardig. 

Dag 4: RABAT – VOLUBILIS – FEZ  O-M-A

In Rabat vind je het parlement en de residentie van koning Mohamed VI. Je bezoekt het mausoleum van Mohamed V, de toren van de Hassanmoskee, de kasba van Oudaya en de necropool van Chellah. Het koninklijk paleis is verboden terrein maar je mag wel een kijkje nemen aan de buitenkant van het complex. Na de lunch rijd je naar Moulay Idriss, een belangrijk pelgrimsoord dat ook wel het ‘Mekka van de armen’ wordt genoemd. Duizenden moslims komen hier in augustus en september de tombe groeten van Idris I, de grondlegger van de Marokkaanse dynastie die in 791 overleed. Even verderop liggen de Romeinse ruïnes van Volubilis. In de derde eeuw na Christus telde deze stad meer dan 10.000 inwoners. Graan, olie en wilde dieren werden van hieruit naar Rome gestuurd. De sfeervolle site ligt op een hoogvlakte met een weids uitzicht over de graanvelden. De marmeren zuilen van de antieke tempel zijn een favoriete nestplaats voor ooievaars. Tegen de avond arriveer je in Fez waar een smakelijk diner voor je klaarstaat. Je slaapt in hotel Fès Inn***(*) of gelijkwaardig, dichtbij het historische stadshart.

Dag 5: FEZ  O-M-A

Fez is het culturele hart van Marokko en bovendien de best bewaarde oude stad van de Arabische wereld. Een labyrint van duizenden steegjes en pleintjes waar je met plezier verdwaalt. Wandelen in Fez is een stap terug zetten in de tijd. In de overvolle medina kom je meer pakezels dan auto’s tegen. Moskeeën en medersa’s, winkeltjes en werkplaatsen: alles ademt een levendige, middeleeuwse sfeer. Een must-see zijn de leerlooierijen: een stelsel van open kuipen waar schapenhuiden worden geweekt en gekleurd. Daarna maken vingervlugge vakmensen er kleurrijke muiltjes, handtassen en poefs van. In de soeks vind je naast lederwaren trouwens nog honderden andere souvenirs: van juwelen en lantaarns tot tapijten en trommels. ‘s Middags eet je in een restaurant in de medina. In een sfeervol kader proef je de typisch Marokkaanse cuisine die geurt naar gember, saffraan en ras-el-hanout.

Dag 6: FEZ – MEKNES – AFOURER  O-M-A

Na het ontbijt vertrek je naar Meknes. Onder sultan Moulay Ismail (1645-1727) stak deze stad Versailles naar de kroon dankzij de vele parken en monumenten. Naast duizenden nakomelingen, geboren uit vijfhonderd concubines, heeft deze sultan nog meer sporen nagelaten. Zoals een grote paardenstoeterij en graanschuur, die je zeker moet zien. Wandel door de medina en bezoek de versierde madrassa Bou Inania, een Koranschool uit de 14de eeuw. Na de lunch in een historisch paleis is het tijd om zuidwaarts te rijden. De hele weg lang geniet je van de indrukwekkende landschappen van het Atlasgebergte. ‘s Avonds slaap je in hotel Chems**** of Tazarkount**** in Afourer.

Dag 7: AFOURER – MARRAKECH  O-M-A

Je volgt de groene route via Kelaa des Sarghana naar Marrakech. De weg loopt doorheen de machtige Hoge Atlas, een enorm natuurgebied met witte toppen, skioorden, berberdorpjes, groene steppes, rivieren en watervallen. Hier ligt de hoogste berg van Noord-Afrika: de Toubkal (4165 m).

Na het inchecken gebruik je de lunch in het hotel in Marrakech. En ‘s namiddags snuif je de levendige Afrikaanse sfeer op van ‘La Ville Rose’. Op het Jemaa-el-Fnaplein is altijd wel iets te zien: muzikanten, slangenbezweerders, verhalenvertellers, kruidendokters… maar ook toeristische kraampjes en eetstalletjes. Voor wat luttele dirhams koop je een handvol verse dadels en een glas vers geperst sinaasappelsap. ‘s Avonds worden de houtskoolvuurtjes aangestoken en drijft een geur van gegrild lamsvlees over het plein. Street chefs prijzen luidkeels hun lekkernijen aan. Je dineert en overnacht in Farah**** of gelijkwaardig.

Dag 8: MARRAKECH – BRUSSEL  O

Na het ontbijt, ga je samen met je reisbegeleider naar de luchthaven voor je terugvlucht richting Brussel.

TC44

 • vluchten Brussels Airlines naar Marrakech heen en terug inclusief taksen
 • 23kg ruimbagage + 12kg handbagage per persoon
 • alle transfers tenzij anders beschreven
 • lokale gids gedurende de rondreis
 • Nederlandstalige reisbegeleiding vanuit Brussel 
 • 7 nachten verblijf in de genoemde hotels (of gelijkwaardig)
 • vermelde maaltijden (O=ontbijt, M=middagmaal, A=avondmaal)
 • inbegrepen excursies + entreegelden
 • niet vermelde maaltijden en dranken
 • persoonlijke uitgaven 
 • fooien voor gids en chauffeur
 • min. 15 deelnemers
 • programma onder voorbehoud van wijzigingen
 • hotels in het binnenland zijn van eenvoudige kwaliteit (plaatselijke 3* of 4* hotels)
 • internationaal paspoort, geldig tot minstens 6 maanden na retour is verplicht
Print Friendly, PDF & Email