Boedapest en Gödöllö: muziekreis – 4 dagen

afreisdata & prijzen

19  april 2019 – € 1.395 – singletoeslag: € 190

met ondermeer

 • Zeer centraal **** hotel Palazzo Zichy
 • Competente Nederlandssprekende gidse Gyöngyi
 • Exclusieve interieurbezoeken aan het Parlement en de Synagoge
 • Verzorgde restaurantkeuze
 • Deelname aan 2 concerten of opera’s in het kader van het vermaarde Budapest Muziekfestival
 • Koffie en gebak bij ‘Gerbeaud’ en in het ‘Grand Café New York’
 • Extra Hongaarse wijnproeverij
 • Afscheidsdiner in het klasserestaurant ‘Spoon’

begeleiding

Nederlandstalig begeleid

PROGRAMMA

Dag 1: BRUSSEL – BOEDAPEST

Vertrek vanuit Brussel naar Boedapest met SN Airlines. Aankomst in Boedapest rond de middag en onthaal door onze Nederlandssprekende gids Gyöngyi.

Bezoek aan Buda met zijn paleizen en kerken. Panoramische wandeling op de Vissersbastion, met vooraf een glaasje cava met Pogacsa als welkom. Vanaf het Vissersbastion, Unesco-monument heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de Donau. Het geheel werd gebouwd in 1896 als onderdeel van de eeuwfeesten. De 7 torentjes verbeelden de 7 Magyaarse volksstammen die zich hier ooit vestigden. De bastions zijn met elkaar verbonden door gewelfgangen.

Middagmaal in het klasserestaurant Pierrot. Tal van bekende artiesten brachten hier reeds een bezoekje.

Na de lunch bezoeken we de Matthias Kerk. Ze dankt haar naam aan de Hongaarse koning Matthias Corvinus, die hier zijn beide huwelijken liet voltrekken. Ook de laatste Hongaarse koningen werden hier gekroond. De kerk is muziekhistorisch ook heel interessant: de ‘Hongaarse kroningsmis’ van Franz Liszt werd hier voor de allereerste keer opgevoerd naar aanleiding van de troonbestijging van Franz Joseph I in 1867.

Transfer naar en installatie in het **** hotel Palazzo Zichy, een luxueus paleishotel in het centrum van Pest. Hierna genieten we van een avondmaal in een gezellig Art Nouveau restaurant.

Afsluiten doen we met een opera voorstelling in het kader van het Internationaal Muziekfestival. Eersterangskaarten in het prachtig Operagebouw.

Dag 2: BOEDAPEST

Na het ontbijt brengen we een bezoek aan de grootste synagoge van Europa. Begeleid bezoek aan het interieur.

Vervolgens bezoek aan de prachtig herstelde Sint Stefaan’s basiliek (Sint Etienne). Het is de grootste kerk van Boedapest en biedt plaats aan 8500 mensen. In 1851 startte de bouw, maar de architect overleed nog voor het project was voltooid. Nog geen week later stortte de koepel in. Vervolgens bouwde zijn opvolger Miklos Ybl de kerk weer op in neo-renaissancestijl. In 1906 werd de kerk geopend. Het basisontwerp van de basiliek geeft de vorm van een Grieks kruis aan, met in het midden een 96 m hoge, met mozaïeken versierde koepel, schilderijen, tapijten en beelden. Het interieur is rijk versierd met fresco’s en gravures. Verder zijn er meer dan 50 verschillende soorten marmer verwerkt.

De kerk werd vernoemd naar de eerste christelijke vorst van het land, koning Stephan. Hij overleed in 1035 en werd later heilig verklaard. In een apart kapelletje wordt de gemummificeerde rechterhand van de koning bewaard. Het relikwie wordt elk jaar op 20 augustus meegedragen in een processie.

We maken een halte voor een Hongaarse wijnproeverij in een authentiek kader van het Domus Vinorum. We kunnen er 4 wijnsoorten proeven. Na de lunch nemen we de metro voor een kort bezoek aan de kuurbaden van Széchenyi, één van de belangrijkste thermale etablissementen van de stad.

Nadien rijden we via autocar over een stuk van de ‘World Heritage’ Andrassy Boulevard met zijn 19e eeuwse paleizen en het ‘Heldenplein’ met het ‘Millennium Monument’ naar het centrum.

Ons luxe vieruurtje nemen we gepast een in één van de mooiste etablissementen van Budapest: het Grand Café New York.

Omstreeks 18u30 vertrekken we naar het Kunstpaleis, waar we in het prachtig concertgebouw een 2e concert van het festival meemaken. Na afloop nemen we het dinner in het restaurant Muzeum, een gezellig en typisch Art-Nouveau restaurant.

Dag 3: BOEDAPEST

Na het ontbijt vertrekken we te voet naar de indrukwekkende groenten- en fruithallen, een overdekte markt die door Gustave Eiffel werd ontworpen.

Vervolgens brengen we een exclusief bezoek aan het interieur van het parlement. Het parlementsgebouw behoort zeker tot één van de grote trekpleisters van de stad. Dit neogotisch bouwwerk werd tussen 1885 en 1902 gebouwd en is één van de mooiste gebouwen van Europa. Het complex is 268m lang, 118m breed en telt 691 vertrekken en 27 torens. Hier worden de kroonjuwelen en de Hongaarse Kroon tentoongesteld.

Aansluitend wandeling naar het emotioneel ‘Monument van de Schoen’, een stille getuige van de Tweede Wereldoorlog. We vervolgen onze wandeling viaéén der mooiste Art-Nouveaugebouwen van de stad: het ***** hotel Four Seasons. Hier wordt ons een aperitief aangeboden.

’s Middags genieten we van onze lunch in het ‘Strudelhuis’, gesitueerd in een geklasseerd gebouw uit 1812.

Na de lunch zetten we onze Art-Nouveau wandeling verder. Via Lipotvaros bezichtigen we de voormalige Posterijen van Hongarije, met zijn uitzonderlijke façade in Art-Nouveaustijl. We houden even halt bij het standbeeld van Nagy Imre, de Hongaarse held.

Koffie en gebakje nemen we in het befaamde koffiehuis uit 1858: ‘Chez Gerbeaud’, de Sacher van Budapest!

Via onze privé-bus keren we terug naar het hotel.

Omstreks 20u00 nemen we de bus naar het restaurant ‘Spoon’, voor het avondmaal. We genieten van een aperitief met panoramisch zicht op het dek van het schip.

Dag 4: BOEDAPEST – BRUSSEL 

Na het ontbijt vertrek naar Buda. Vanop de Gellertberg, aan het ‘Standbeeld van de Vrijheid’ hebben we een prachtig vergezicht op de Donau en het lager gelegen Pest met het neo-gothische Parlement. We brengen een bezoek aan het oudste en mooiste badhuis van Hongarije: het hotel Gellert.

Omstreeks 10u30 vertrekken we per autocar naar naar Gödöllo, een rit van zo’n 30km. Het Gödöllo paleis Grassalkovich is het grootste paleis in barokstijl van Hongarije en na Versailles het 2e grootste in de wereld. Het is bekend voor zijn unieke geschiedenis en architectuur. Van 1867 tot 1916 verbleef Hongarijes bekendste koningin Elisabeth of Sissy geregeld in het Grassalkovich paleis. In 1996 werd het kasteel volledig gerenoveerd en hersteld in zijn originele glorie. We bezoeken het kasteel, de privé-vertrekken van de vorsten, de Leopoldvleugel, de kapel en de troonzaal.

Na de luch in Gödöllö in het restaurant ‘Elisabeth’ begeven we ons naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Voorziene aankomst in Brussel omstreeks 19u40.

 AS36

 

 • Rechtstreekse lijnvluchten met SN Brussels Airlines Brussel-Boedapest en Boedapest-Brussel, inclusief alle gekende luchthaventaksen op 01/02/18 ter waarde van € 111,10
 • Verblijf met ontbijtbuffet in het luxueuze Palazzo Zichy **** hotel
 • Alle maaltijden vanaf de lunch op dag 1 tem de lunch op dag 4 in verzorgde restaurants
 • Transport en transfers ter plaatse per luxe autocar met airco
 • Bezoeken en entreegelden zoals vermeld in het programma
 • Speciaal aperitief in het Four Seasons Hotel
 • Nederlandssprekende lokale gids Gyöngyi
 • Privé-bezoek aan het interieur van het parlement
 • 2 avondvoorstellingen (concert- en/of opera) in het kader van het ‘Boedapest Muziek Festival’
 • Interieurbezoek aan de Synagoge van Boedapest
 • Koffie & gebak bij ‘Gerbeaud’
 • Koffie & gebak in de salons van het befaamde ‘Grand Café New York’
 • Hongaarse wijndegustatie met 4 wijnen
 • Gastronomisch avondmaal bij ‘Spoon’, inclusief aperitief met hapjes
 • Reisleiding vanaf Zaventem door reisspecialist Paul Loose
 • BTW, reisinformatiemapje en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Lokale fooien aan chauffeur, gids, en restaurants, zo’n € 20
 • Annulatie- of bijstandsverzekering

 

 • Bij publicatie van de reis is het muzikale programma van het Boedapest Festival nog onder voorbehoud, alsook het aanvangsuur. Diners op dag 1 en 2 kunnen voor of na de voorstelling plaats hebben
 • Min. 15 personen

 

Print Friendly, PDF & Email